Over ons

In 1979 was er een groepje mensen die samen danscursussen hadden gevolgd en zo enthousiast waren dat zij besloten een vereniging op te richten. Een toepasselijke naam werd snel gevonden: Triantha – de oude naam voor Drenthe, werd gecombineerd met de naam van een bekende Italiaanse dans, Tarantella, en zo ontstond de naam Trianthella.

Trianthella-dans1De vereniging groeide, er was een beginnersgroep, een middengroep, een gevorderdengroep en zelfs een kindergroep. Kinderen leerden dansen met thema’s die hen aanspraken.
Op een gegeven moment hadden we 100 leden.

Regelmatig waren er optredens in Assen, zoals op Koninginnedag maar soms ook in een buurthuis of bij een andere gelegenheid. In het begin kon elk verenigingslid zich er voor opgeven om mee te doen, maar na verloop van tijd kwam er toch de wens om de optredens wat aantrekkelijker te maken. De dansen werden aangepast zodat het leuk is om er naar te kijken (choreografie). En er werden bijpassende kostuums gemaakt. Zo ontstond de demonstratiegroep.

Trianthella-dans2

In 2014 heeft Trianthella haar 35-jarig jubileum gevierd met een spetterend dansfeest, waarbij ook veel oud-leden en dansers uit andere delen van het land aanwezig waren.

Werelddans beoefenen is een boeiende hobby: het is bewegen op aantrekkelijke (wereld)muziek, Oost-Europese ritmes leren kennen, jezelf trainen om de passen te onthouden, je conditie verbeteren en bovenal is het een prachtig sociaal gebeuren.

……….Helaas is er in 2023 een einde gekomen aan deze prachtige vereniging waar menigeen zoveel plezier aan beleefd heeft………..